YOGA

Yoga bij IZI Yogastudio Baarn kenmerkt zich met name door de structurele mindfulness & compassie basis die alle lessen kleurt. Ervaren yogadocente en mindfulness trainer Chantal Nijssen geeft mindful yoga aangevuld met yin of core. It's all good, it's all yoga. Grondige onderbouwing: critical alignment. Toepassing van core stability, ademsteun en kalmerend ademritme. Souplesse onderhouden alsook kernkracht. IZI Yoga geeft structuur en helderheid in je leven, dit brengt rust. Lees meer...

YOGA

Yoga bij IZI Yogastudio Baarn kenmerkt zich door A) de structurele mindfulness & compassie achtergrond van ervaren yogadocente en mindfulness trainer Chantal Nijssen, en B) de diepgaande integratie van verrijkte kennis en omgang met het lichaam.

It's all good, it's all yoga:
Het is allemaal yoga: oefenen in aandacht met / vanuit het lichaam. Het lichaam als ademende basis om het hoofd te laten onthaasten. Mindfulness is gefundeerd op yoga, met de toevoeging van moderne kennis op het gebied van stresshantering, pijnbeleving en persoonlijke ontwikkeling. Een stapje verder, voorbij standaard aangeboden mindfulness, geeft Chantal Nijssen in haar lessen de onderliggende leer van Vipassana weer. Vipassana is een dieper kijken - aan de hand van de filosofie en psychologie van de Boeddha, die haarfijn aanwijzingen naliet die we in de praktijk, ook in onze moderne wereld, op dit moment voor onszelf kunnen testen.

We kunnen vele namen bedenken voor yoga. In de basis blijft het nog steeds yoga. Yoga staat sinds duizenden jaren al voor het verbinden van lichaam en geest, tot één zo vredig mogelijk geheel. Yoga is voor Chantal Nijssen gegroeid tot haar passie in dat het zo eenvoudig maar ook zo alles overkoepelend structuur kan bieden aan een hoog gevoelig iemand. Voor een hoog gevoelig iemand is het meer nog dan voor een ander onontbeerlijk om het hele lichaam te doorleven, kennen en 'wennen' tot in de fijnste processen. Om niet meer weg te rennen van turbulentie veroorzaakt door chemie in het bloed zoals adrenaline, cortisol en hormonen.

Adrenaline spoort ons aan om oplossingen te zoeken (onveilig in lijf en hoofd) en rusteloos te blijven; cortisol spoort ons aan om strenger naar onszelf te kijken; hormonen maken ons kwetsbaarder voor (zelf)kritiek. Maar we hoeven uiteindelijk niet in te gaan op schommelingen als we ze mindful weten te herkennen en via yoga wennen aan hoe hiermee om te gaan. Met een kalmerend ademritme leren we hoe met mildheid te doorstaan, totdat het vanzelf weer wat stiller en minder turbulent aanvoelt in ons lichaam.

In haar ontwikkeling als mindfulness trainer en full-time yogadocente komt Chantal Nijssen tot de conclusie dat er een aantal kenmerken onmisbaar zijn in de begeleiding van een waardevolle yogales: 
- veiligheid: critical alignment;
- ademsteun en kalmerend ademritme door alle houdingen heen;
- toepassing van het centrale spierkorset: core stability;
- toepassing van ont-spanningstechnieken: ken het verschil;
- toepassing van met mate doseren, eigen grenzen aanvoelen; 
- ruimte voor aanpassingen in het moment;
- mindfulness en compassie in de beleving tijdens alle oefeningen.

Met een grondige onderbouwing van critical alignment en toepassing van core stability is deze yoga een excellente keuze om zowel houding als souplesse; zowel kernkracht, centreren als evenwicht; samen te brengen met persoonlijke veerkracht en ontwikkeling.

Structuur en helderheid in je leven brengt rust. Met mildheid en opmerkzaamheid komen vele kwaliteiten in je naar boven die samenhangen met tevredenheid en gelukkig leven.

Hooggevoelige of hoog sensitieve personen HSP, vinden in deze verfijnde omgeving hun oase: veel ruimte in de privé sfeer; kleine groepen onder deskundige compassievolle begeleiding van een vaste docent. De beschermende ruimte om naar eigen keuze in stilte tot jezelf te komen. Een structureel punt om je op te laden.

it's all good, it's all yoga
Ofwel: het gaat om alles, jezelf verenigen met het totaalplaatje dat jij al helemaal bent.
reactie: 'Ik voel me de hele dag zen en senang, na jouw yoga, Chantal.'
its all good its all Yoga

Contact

Collage Contact klein KbIZI Yogastudio Baarn               
Chanti Nijssen
Leestraat 33
3743 EH  BAARN

IZI houdt Sabbatical 2019
mail:izinijssen@gmail.com


IZI
Yogastudio Baarn
KvKNr. 54533120
BTWNr.014790233B01

Collage Contact Sprong

FacebookTwitterLinkedIn