Yin & Core uitleg

Core: Je Core of centrum wordt ook wel het spierkorset van de romp genoemd. Dit geeft je steun en een goede houding bij alles wat je doet. Het is een heel belangrijk basiscentrum van waaruit je eigenlijk alles hoort te doen. In de yoga leer je dit zelf te voelen, en er goed in door te ademen. Yin: Yin yoga is extra ruimte nemen om in een diepere stretch te glijden, waarbij je nauwelijks spierkracht gebruikt. Je aandacht is bij je gewrichten, aanhechtingen en botten. Niet alleen spieren maar ook het bindweefsel komen dan aan een diepere doorbloeding toe. Er is meer tijd om naar binnen te keren en gewaar te zijn. Juist doordat we onszelf de tijd gunnen blijven we dichtbij onze grenzen, leren ze kennen op dit moment, en leren onszelf een mindful meditatief aspect aan. Zonder dat we theorie behoeven, passen we gelijkmoedigheid toe, mededogen, geduld en opmerkzaamheid. Dit zijn de pijlers van mindfulness en zelfcompassie. Als je hiermee doorgaat, merk je al gauw subtiele veranderingen in het lichaam, en in de manier waarop je in het leven staat. Op maandag zal ik Yin afwisselen met yoga bewegingen vanuit de Core, zoals balans, en houding. Beide ondersteunen elkaar. Beide zijn nodig voor een soepel en gebalanceerd lichaam.

Yin & Core uitleg

Core:
Je Core of centrum wordt ook wel het spierkorset van de romp genoemd. Dit geeft je steun en een goede houding bij alles wat je doet. Bewegen vanuit je core spierkracht geeft stevige houvast, evenwicht en gezonde balans. Het is een heel belangrijk basiscentrum van waaruit je eigenlijk alles hoort te doen. In de yoga leer je dit zelf te voelen, en er goed in door te ademen.

Yin:
Yin yoga is extra ruimte nemen om in een diepere stretch te glijden, waarbij je nauwelijks spierkracht gebruikt. Je aandacht is bij je gewrichten, aanhechtingen en botten. Niet alleen spieren maar ook het bindweefsel komen dan tot een diepere doorbloeding en sporen het lichaam aan om collageen aan te maken. 

Er is meer tijd om naar binnen te keren en gewaar te zijn. Juist doordat we onszelf deze rust in een houding gunnen blijven we dichtbij onze grenzen, leren ze kennen op dit moment, en leren onszelf een mindful meditatief aspect aan. Zo passen we namelijk mindful (oplettend) gelijkmoedigheid toe, mededogen, geduld en opmerkzaamheid -de pijlers van mindfulness en zelfcompassie.

Als je hiermee doorgaat, merk je al gauw subtiele veranderingen in het lichaam, en in de manier waarop je in het leven staat.

Core & Yin:
Beide zijn nodig voor een soepel en gebalanceerd lichaam.

Alle yogalessen van Chantal zijn een oefening in mindful aandacht, mindfulness. In de ene les ligt het accent meer op versterking vanauit de romp Core, in de andere les meer op een verlengd stretchen Yin. Onthoud:  Het is allemaal vooral YOGA en MINDFULNESS.

Contact

Collage Contact klein KbIZI Yogastudio Baarn               
Chanti Nijssen
Leestraat 33
3743 EH  BAARN

IZI houdt Sabbatical 2019
mail:izinijssen@gmail.com


IZI
Yogastudio Baarn
KvKNr. 54533120
BTWNr.014790233B01

Collage Contact Sprong

FacebookTwitterLinkedIn