Core Stability

Pilates yoga bij IZI Yogastudio is een krachtiger yogales voor iedereen (jong, oud, zwanger...) om onze Core ofwel spierkorset goed te beheersen en aan te sterken. De combinatie met YOGA zorgt ervoor dat we ook meester worden van het ontspannen van deze spieren en in beide ontspanning en aanspanning leren voelen hoe we doorademen integreren. Het is geen zware les, wel een zeer effectieve les. Proefles €10. Losse Lessen op vrije inloop €15. Zie rooster en website IZI Yogastudio Baarn. Docent: Chantal Nijssen eigenaresse.

Core Stability

Collage Pilates MET TEKST
Core stability, gaat over het bewuste aanwenden van ons innerlijk spierkorset. Bewegen vanuit onze diepgelegen centrale spieren (rompkorset) is de essentiële technische basis voor alle beweging - dus ook voor yoga. Bewegen we vanuit onze Core stabiliteit, dan voelen we ons zowel vrij als sterk in ons lichaam.

Onze Core bevindt zich als 'een cylinder met bodem en deksel' tussen middenrif en bekkenbodem. Samen vormen ze het onmisbare opvangsysteem voor de ruggenwervels en tussenschijven. Dit is het enige gezonde uitgangspunt voor balans - waardoor in een professionele dansopleiding (pilates) core stability training nooit mag ontbreken. Door dagelijkse toepassing van de core spieren voorkomen we blessures. Voor iederen geldt: conditietraining zonder core stability is vragen om blessures. De conditie van deze houdingsspieren bepaalt onze veerkrachtige (of slappe) lichaamsopbouw. 

Omdat onze adembeheersing tijdens het 'aanrijgen van ons spierkorset' onontbeerlijk is, is het belangrijk core stabiliteitsoefeningen in alle rust en aandacht te kunnen doen. Vanwaar de combinatie met yoga ideaal. Stemvorming en adembeheersing gaan nauw samen. Het zal dan ook niet verbazen dat mensen die hun Core goed beheersen, ook een meer gedragen spreek- of zangstem opbouwen (e) danzij deze ademsteun.

In de basis zouden we alles vanuit ons centrum moeten doen, ook buiten de yogamat. Er komt veel meer bij kijken terwijl we simpele oefeningen doen: balans, minder snel omvallen en evenwicht verliezen, zelfvertrouwen, beheersing van bekkenbodemspieren, beheersing van ademspieren, zelfkennis van het lichaam en de natuurlijke buik, flank- en borstademhaling, isolatie van spanning en ontspanning, houding, stabiliseren en mobiliseren van onderrug / bovenrug. Met een soepel maar stevig lichaam voelen we ons zelfverzekerd in onze beweging en presentatie.

De Core yogales heeft ook stretch oefeningen, een geleide mindfulness meditatie, eindigt met een mindfulness bodyscan, en is geschikt voor iedereen, jong en ouder.

Reacties:
Helpt tegen pijn bij (SI)gewrichten, heupen, gewrichtsslijtage, en voorkomt slijtage in een eerder stadium.
Core stability Cylinder

Contact

Collage Contact klein KbIZI Yogastudio Baarn               
Chanti Nijssen
Leestraat 33
3743 EH  BAARN

IZI houdt Sabbatical 2019
mail:izinijssen@gmail.com


IZI
Yogastudio Baarn
KvKNr. 54533120
BTWNr.014790233B01

Collage Contact Sprong

FacebookTwitterLinkedIn