Yin YOGA

Yin Yoga is een stille maar intensief-openende yoga. Yin stimuleert bindweefsel van spieren en gewrichten voor hernieuwe collageen-productie. Met Yang ondersteunende oefeningenen voor core, balans en alignment (gezonde wervelkolom). Docent: Chantal Nijssen. Woensdag 09:15 uur thee vooraf, yogales start 09:30. Proefles, regulieren lessen en Losse Lessen - IZI Yogastudio Baarn: direct centrum (1 minuut lopen van hartje Laanstraat). Leestraat 33 is 5 minuten lopen vanaf het NS station en Baarns Bos. Parkeren is gratis.

Yin YOGA

Collage Yin MET TEKST

 YIN YOGA is:
+ lengte in spieren voorkomt slijtage gewrichten.
+ mild maar intensief stretchen.
+ verkennend voelen in authentieke overgave.
+ ruimer mindful besef van eigen lichaam en haar werking.
+ mindful practice in loslaten van oordeel.
+ dieper gronden.
+ bonus: lichaameigen collageen producerend.
+ souplesse ook in geest en vooral naar jezelf.
+ parasympathisch zenuwstelsel versterkend (kalmte).
+ doseren en eigen grenzen aanvoelen.

Yin yogahoudingen komen veel overeen met hatha yogahoudingen (de oudste vorm van yoga). Er is echter een verschil: in Yin yoga gebruik je nauwelijks spierkracht maar geef je je mindful over aan de houding met mildheid en zachtheid. Je aandacht is naar binnen gericht, bij je gewrichten, aanhechtingen en botten. Yin is ook: langer blijven en 'landen' in een ontspannen houding met meer tijd om naar binnen te keren en helder gewaar te worden van de processen. Dit voegt een groot meditatief aspect toe aan deze vorm van yoga van zelfcompassie en mindfulness.

Yin yoga is een prachtige voortzetting van mindfulness: brengt balans in lichaam, geest, ziel; en vult conditietraining (sport) en core stability training aan. De Yin yogales heeft ook een mindfulness geleide meditatie en een mindfulness boydyscan.

Reacties:

'Yin houd ik erin, yin yoga is voor mij telkens weer een grote opluchting voor mijn stijve rug.'
'Ik ben leniger dan ooit, terwijl ik vroeger veel ballet deed maar ook te hard was voor mezelf. Met Yin yoga heb ik veel meer de tijd, en mijn lichaam heeft die tijd dus ook blijkbaar nodig want het reageert anders.'
'Na mijn 1e keer Yin yoga geen rugpijn meer! En bleef de hele week weg! Professioneel, warm en wat goed ben je Chantal!'Collage Yin Yoga

Contact

Collage Contact klein KbIZI Yogastudio Baarn               
Chanti Nijssen
Leestraat 33
3743 EH  BAARN

IZI houdt Sabbatical 2019
mail:izinijssen@gmail.com


IZI
Yogastudio Baarn
KvKNr. 54533120
BTWNr.014790233B01

Collage Contact Sprong

FacebookTwitterLinkedIn