IZI Yogastudio Baarn - Chantal Nijssen

Chantal Nijssen eigenaar van IZI Yogastudio Baarn, yogadocente en mindfulness trainer. Lees meer...

Collage Wie 1 klein Kb

IZI: Innerlijk Zonnig Inzicht 
Chantal Nijssen, initiatiefneemster en eigenaresse van IZI Yogastudio Baarn.
Een grote kracht is vriendelijke aandacht voor wat je hier nu binnenin meemaakt. Je kijkt er verwelkomend naar: "Er is nu ... Dit is nu ... (voelen)." Mindfulness en compassie zijn onuitputtelijk, je cultiveert het door bewust te groeien met deze ervaring die zich hier nu voordoet. Het is nooit vooruit of achteraf, maar steeds in the heat of this moment. Het maakt niet uit hoe oud je bent, onze hersencellen blijken plastich mee te buigen met precies dat wat nu wordt geoefend. Als HSP'er ben ik geneigd me te richten op anderen en heb ik hierin zeer verfijnde 'voelsprieten' ontwikkeld. Wat ik op deze leeftijd graag doorgeef is dat de krachtige wil van hoog sensitieve personen, en hun sterke fantasievermogen kunnen worden ingezet om om te draaien wat tot dusver averechts werkte. HSP'ers kunnen putten uit een bodemloze creativiteit als zij hun lichaam leren gebruiken om compromisloos, in nu, en in eenvoud: te gaan voelen.

 
De naam I Z I: easy gaat om onze innerlijke houding. Een beetje achterover leunen, pauzeren, vertragen... is goed om dingen beter te overzien. Ook hierin komt een groot stuk vriendelijkheid kijken: een open mildheid naar jouw directe ervaring. Het vergt moed om geen enkele lichamelijk ervaarde ervaring af te keuren. Ieder gebaar draagt bij, iedere seconde, iedere minuut, ieder half uurtje verstilling of bewuste beweging doet er toe.

I Z I: easy in het oude Sanskriet betekent: aasaan: asana, vertoeven/wonen. Laat dat nu hèt woord zijn wat yoga onderscheidt van gymnastiek. Het bewust bewonen van het lichaam met alles wat zich hierin afspeelt. Yoga gaat om de energie van het gemak óók en juist wellicht binnen beperking. Het gemak dat je terugvindt in de adem die bewust vrijelijk kan bewegen door een yogahouding (asana) omdat jij je ervan bewust bent.
Wie collage 2
                                      The storyless truth of who you are
                                                   is deeper and closer
                                       than 'the story you believe to be'.
Het cultiveren van vriendelijke aandacht voor wat hier nu door jou heen mag komen... is wat ons uiteindelijk werkelijk gelukkig maakt en verbindt. Gun het jezelf steeds al was het een seconde dat is mindfulness, compassie, mediteren en yoga. Met eigen woordeloze herkenning zet je jezelf terug in je kracht telkens wanneer je vriendelijke aandacht cultiveert. Jouw lichaam reageert dankbaar.

Mijn intentie: met IZI Yogastudio hoop ik de randvoorwaarden te creëren waarbij jij je mag mag herstellen, herladen met inspiratie en zelfvertrouwen. Het lichaam her-innert alles. Het wijs je naar daar waar het jouw liefdevolle aandacht nodig heeft. Geduldig... authentiek... het lichaam geeft aan.


Ik hoop je te mogen verwelkomen, Namasté 

Chantal, IZI Yogastudio Baarn.

* Meer over Chantal: CV

Wie collage 3

 

Zie ook

Contact

Collage Contact klein KbIZI Yogastudio Baarn               
Chanti Nijssen
Leestraat 33
3743 EH  BAARN

IZI houdt Sabbatical 2019
mail:izinijssen@gmail.com


IZI
Yogastudio Baarn
KvKNr. 54533120
BTWNr.014790233B01

Collage Contact Sprong

FacebookTwitterLinkedIn