MINDFULNESS

IZI Yogastudio Baarn specialiseert in de combinatie van Yoga, mindfulness en heartfulness. Mindfulness en yoga gaan over in elkaar, zijn herstellend, rustgevend, heilzaam als direct toepasbare stresshantering. Focus op het richten van de aandacht. Zelf-oriëntatie en ontwikkeling beginnen in het lichaam. Welkom voor groeps- en privélessen, hartje Baarn op prachtige locatie in ruimtelijke sfeervolle omgeving. Leidinggevende is mindfulnesstrainer, meditatieleraar en yogadocente Chantal Nijssen.

MINDFULNESS

Collage MFNSSYoga Met TEKST
Mindfulness = the yoga of allowing
Bij IZI zijn alle yogalessen mindfulness.

*Mindfulness is opmerkzaamheid toepassen op dit moment van binnen. Oordeelvrij kijken in eenvoud kun je trainen. Hierbij ontwikkelt zich ons onderscheidingsvermogen ten aanzien van onze binnenwereld. Jezelf kennen is jezelf kunnen zijn. Het is de beste stresshantering en wegwijzer naar authentieke wijsheid in het nu.

*Meditatie is het versoepelen en verruimen van je denkgeest. Dat speelt zich af vanuit jouw lichaam tot in alle aspecten van jouw zijn. De kunst van pauzeren leert je wat jij nodig hebt: wat jij jezelf kunt schenken en ontvangen van binnenuit.

*Heartfulness is het rijpen van het hartbewustzijn. Het bewust richten van luisterende aandacht op het hart brengt onze inherente compassie voort - een on'bedenk'bare intelligentie die bakermat is voor moedig omgaan met verlies, en pijn, maar ook zin geeft aan leven vanuit liefde, vergeving en verzoening. Heartfulness begint bij zelf-compassie. Dan pas kan er evenwicht zijn.

*Yoga is het versoepelen van je lichaam mét de aandacht en intentie van mindfulness, meditatie en heartfulness. Yoga heeft diepe kennis van eigen lichaam, geest en ademen als basisingredient. Yoga is toegepaste meditatie (diepgaande aandacht) in zowel stil zitten, stil liggen, als bewegen.

*Ademen is een geschenk. Bij het leven vanuit onze eigen kern staat de adem altijd centraal. De adem is rijk als voorbeeld, als parate referentie voor wat neutraal hier/nu is; als voorbeeld voor wat onvoorwaardelijk compassievol is naar het lichaam. Namelijk de adem wiegt het lichaam waar/wie je ook bent, wat je ook doet of laat. We kunnen veel stille wijsheid ontlenen aan de voortgang van de adem, alsook kun je leren jouw huidige grens direct af te lezen aan de adem. Dit leer ik je met yoga, jij past het zelf toe.

Mindfulness verantwoorde boeken, sites:
Engelstalig zeer rijk aan lezingen en geleide meditatie hoog kwalitatief.

Noud de Haas:
Zeer heldere mindfulness site, tevens chronische ziekte. Zie ook audio
Frits Koster:
Mindfulness; Compassie, Onderzoek; Inzichtmeditatie; trainingen en retraites inhoudelijk hoog kwalitatief ; Boeken Frits Koster.
Boeken Edel Maex;

Aanrader: neurochirurg James R Doty (Magisch Brein Magisch Hart) origineel Into the Magic Shop. Combineert hersenonderzoek met levensveranderend impact van mediteren, in een ontroerende autobiografie.
James Baraz 'Awakening Joy' (Neurologische verandering via mindfulness specifiek gericht op blij-, speels- en lichtheid.)
Collage Mfnss2 kleinKb balk

Audio oefeningen voor thuis zijn zeer aan te raden. Pak ze af en toe weer op. Lezen inspireert, motiveert, maar vervangt nooit het zelf-doen. Use it to not lose it.

Contact

Collage Contact klein KbIZI Yogastudio Baarn               
Chanti Nijssen
Leestraat 33
3743 EH  BAARN

IZI houdt Sabbatical 2019
mail:izinijssen@gmail.com


IZI
Yogastudio Baarn
KvKNr. 54533120
BTWNr.014790233B01

Collage Contact Sprong

FacebookTwitterLinkedIn